El Govern publica noves reduccions fiscals per als llauradors i ramaders, però s’oblida els valencians

LA UNIÓ havia presentat un nou informe en el qual feia constar els oblits de la primera normativa, encara que només s’inclouen finalment municipis d’Aragó, Catalunya, Galícia i Múrcia.

LA UNIÓ de Llauradors assenyala que el Govern, a través del Ministeri d’Hisenda, ha publicat noves reduccions fiscals que rectifiquen la normativa del passat mes d’abril, encara que lamentablement no s’ha tingut en compte a la Comunitat Valenciana.

La Correcció d’errors de l’Ordre HAP/848/2012, de 26 d’abril, per la qual es redueixen per al període impositiu 2011 els índexs de rendiment net i l’índex corrector de l’IRPF per a les activitats agrícoles i ramaderes afectades per diverses circumstàncies excepcionals, únicament contempla noves rebaixes dels mòduls per a les comunitats autònomes d’Aragó, Catalunya, Galícia i Múrcia.

LA UNIÓ va presentar el passat 2 de maig en la Delegació del Govern un nou informe perquè ho traslladara al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, on feia constar els cultius i zones de la Comunitat Valenciana que no estaven en la primera normativa a fi de que entraren en una possible correcció d’errors.


En aquest sentit se sol·licitava des de LA UNIÓ que s’incloguera per a tot l’àmbit de la Comunitat Valenciana el servei de criatura i engreix d’aus i porcí, sistema d’integració majoritari en la ramaderia valenciana. També es demanava que tingueren reducció els cítrics en la Ribera Baixa, Marina Baixa o el Baix Vinalopó; la magrana del Baix Vinalopó; l’olivera en’l Alcoià; el raïm de taula en el Vinalopó; el cereal en l’Alt Vinalopó, Els Ports, Alt Palància, Els Serrans i Utiel-Requena; el raïm de vi en l’Alt Vinalopó, Foia de Bunyol, Els Serrans i Utiel-Requena; la cirera i el caqui de l’Alt Palància; l’ametla en l’Alt i Baix Maestrat, Plana Alta, l’Alcalatén, Els Serrans i Utiel-Requena; la garrofa en el Baix Maestrat; l’albercoc en la Vall d Albaida o el caqui a la Costera.


Ramón Mampel, secretari general de LA UNIÓ, afirma que “el Govern autonòmic no sembla tenir el pes necessari davant el central perquè de nou es margina a l’agricultura de la nostra comunitat autònoma al deixar-la fora d’una nova normativa de reduccions fiscals per a cultius i localitats”.

Categorías: Noticias